Social Icons

marți, 6 decembrie 2011

Pentru ce ar servi blogul in sistemul educational?

Blogurile se utilizează pe Internet dintr-o varietate de motive, cum ar fi: publicitate, împărtăşire de păreri, emoţii, exprimarea unor nemulţumiri, sau din contra, mulţumiri, descrierea cărorva trăiri personale, etc. Blogurile sunt utilizate cu succes de comunităţi politice, persoane influente în societate, ele reprezintă un mediu liber perfect pentru expunerea celor mai întunecate opinii despre care nu se obişnueşte de vorbit sau, din contra, pot servi un mediu de sprijin într-un domeniu necunoscut pentru vizitatorii / cititorii blogului nostru. De asemenea, blogurile - pot fi utilizate pe larg şi în sistemul educaţional deoarece ele sunt foarte comode pentru:
  • Publicarea materialelor didactice (prezentări Power Point, documente din Google Docs, etc.) şi plasarea link-urilor către resurse educaţionale electronice din afara blogului;
  • Provocarea discuţiilor online prin intermediul comentariilor;
  • Realizarea unor postări foarte atrăgătoare, interactive şi bizare;
  • Postarea anunţurilor;
  • Adăugarea resurselor multimedia (fişierelor video, imagini) în blogul Dumneavoastră;
  • Formarea unei reţele de bloguri personale unindu-le prin link-uri;
  • Oferă posibilitatea lucrului în echipă (mai mulţi autori pot publica pe un singur blog).
Deci, un blog, vă poate înlocui un auditoriu bine amenajat şi vă poate oferi un public nelimitat. Publicul Dumneavoastră poate fi şi un elev, şi un student, şi un părinte, oricare care va considera că despre ceea ce scrieţi le este util, interesant şi că le va prinde bine.

Vă îndemn ca la crearea propriului blog să fiţi cît mai originali în publicările Dumneavoastră, să oferiţi cît mai multe păreri personale şi să nu ezitaţi să vă împărtăşiţi dificultăţile pe care le-ţi înfruntat de sine stătător. 

Vă urez mult succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Am o rugăminte către toţi vizitatorii blogului meu: să fiţi cît mai obiectivi la plasarea comentariilor!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Sample Text

Sample Text